Residenten

Zen Dojo Lier

Na een jarenlange, actieve beoefening in de Ho Sen Dojo Antwerpen werd Zen Dojo Lier opgericht in september 2002 door Maria Casteleyn en Dirk Verbruggen om aan de inwoners van Lier en omstreken de gelegenheid te bieden om zazen (= zittende zen meditatie) te beoefenen. Vandaag worden de zazen sessies geleid door Dirk Verbruggen en Francis Van Looy.

Deze zazen beoefening vond plaats in het doksaal van de Colibrantzaal van de Stedelijke Bibliotheek Lier. In april 2010 werd er verhuisd naar Den Bril.

Zen Dojo Lier is aangesloten bij de BZV (Belgische Zen Vereniging), de AZI (Association Zen Internationale) en de ABZE (Association Bouddhiste Zen d’Europe). Zen Dojo Lier is in directe lijn verbonden met Zen Meester Roland Yuno Rech (°1944) die één van de naaste opvolgers is van Meester Taisen Deshimaru en die verbonden is aan de Association Zen Internationale. Hij richtte in 2007 de Association Zen Bouddhiste d’Europe op.

Zazen kan beoefend worden elke maandagavond van 20u tot 21u15 in het ZENderslokaal van Den Bril. Alle verdere info kan u vinden op onze website (zenlier.be)

Info

Verantwoordelijke:
Voorzitter: Dirk Verbruggen
03/455.74.21
Bethaniëlaan 15, 2547 Lint

Vice-voorzitter & secretaris: Francis Van Looy
Gildestraat 3, 2270 Herenthout

Penningmeester: Maria Naedts
Vogelzangstraat 25, 2240 Massenhoven

E-mail:
Website: www.zenlier.be