Activiteiten

Altvioolles voor kinderen

Vanaf 4 jaar kunnen kleuters op een plezierige manier altviool leren spelen. De altviool lessen worden gegeven volgens de moedertaalmethode. De ongedwongen en speelse manier waarop een kind zijn of haar moedertaal leert door naar de ouders te luisteren en hen te imiteren staat model voor deze methode. Zo kan ieder kind op jonge leeftijd muziek maken. Door het veelvuldig luisteren naar eenvoudige liedjes leren ze deze muziek op hun instrument na te spelen.

Wekelijks organiseert Altelier een aantal lessen waarin de specifieke altviooltechnieken en muzikale vaardigheden aangebracht worden:

  • De individuele les: Elke leerling volgt wekelijks één individuele les van 30 minuten. Deze les wordt actief gevolgd door één van de ouders.
  • De groepsles: Ingedeeld volgens hun niveau kunnen de kinderen samen muziseren in kleine groepjes met hun vriendjes. Gekende stukken worden herhaald en technische en muzikale vaardigheden worden verder uitgediept. Nieuwe stukken worden aangeleerd en verfijnd voor een concert. Muzikale spelletjes, maken van de groepslessen een toffe stimulans. De oudste leerlingen krijgen de kans om samen kamermuziek te spelen. Deze groepslessen vinden plaats op zaterdagochtend.
  • Ritmisch klasje en creatieve notenleermethode® “AMuzED”: Gedurende de drie eerste jaren van de opleiding is er voor elke leerling wekelijks op zaterdagochtend een ritmeklas. Naast ritmiek worden hier ook de eerste beginselen van notenleer aangeleerd. Naast de ritmische opleiding werkt Altelier ook aan een eigen methode “AMuzED” die het toelaat kinderen op jonge leeftijd de taal van muziek op een speelse wijze te leren lezen en uitvoeren.
  • De ouderles: Binnen de opleiding speelt de ouder een belangrijke rol. Ze krijgen zelf een basis altvioolopleiding gedurende 1 jaar om hun kinderen thuis te helpen bij het inoefenen van de liedjes.

Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de groepslessen op zaterdagvoormiddag in Den Bril.
Graag een seintje vooraf zodat we je goed kunnen ontvangen.

Praktisch

Organisatie: Altelier
Doelgroep: vanaf 4 jaar
Data: elke zaterdagvoormiddag vanaf september

Inlichtingen: info@altelier.be
Website: www.altelier.be