Voorstellingen

Benefietvoorstelling Lusthofke

Theater

Productie: Compagnie Mathilda Mattil
Van: Gert-Jan Janssens
Spel: Nick Celis en Gert-Jan Janssens
Lichtontwerp: Dirk Ceulemans

“Hij sprak en het was er. Hij gebood en het was geschapen.” Dat staat op de buitenkant van ‘Tuin der Lusten’, het schilderij van Jeroen Bosch. Het is de wereld op de vijfde dag van de schepping, toen de Schepper besloot om een mens te scheppen. En die mens? Die zag af. Want de Duivel moest ook iets te doen hebben. Toch?

Een kosmische vertelling over de mens en zijn poging om van het leven iets te maken.

VZW Yolande
Vijf jaar geleden overleed de moeder van Nick, Yolande. Hoewel ze zelf nooit op de scene stond, was ze wel een vaste waarde achter de schermen. Ze maakte samen met het kostuumteam ontelbare kostuums voor de jeugdproducties en stond vaak achter de bar tijdens producties.

In het jaar dat Yolande overleed organiseerden Nick en zijn familie een inzamelactie en doneerden ze een som van € 2.000 aan de afdeling oncologie van het Heilig-Hartziekenhuis in Lier. Na 5 jaar lijkt het hen hoog tijd om terug iets te organiseren.

Elisa en Nick startten samen met de broer van Nick VZW Yolande. Het doel voor 2022 is groot. Ze willen minstens € 10.000 inzamelen voor het goede doel. Als tegenprestatie fietsen ze met een team van Boechout naar de Mont Ventoux. Een rit van meer dan 1.000 km. De opbrengst schenken ze dit jaar aan het ‘VUB Yamina Krossa fonds’ en ‘#Destination400’. Daarmee willen ze het onderzoek van prof. Dr. Damya Laoui steunen.

Er worden vele acties op poten gezet. Maar eentje zal jullie, als cultuurliefhebber zeker interesseren. Gert-Jan en Nick zullen samen met Dirk Ceulemans de voorstelling ‘Lusthofke’ brengen. De volledige opbrengst wordt geschonken aan VZW Yolande. Uiteraard zijn jullie allemaal meer dan welkom om te komen kijken, en breng iedereen mee die je kent.

Andere acties en activiteiten van VZW Yolande kan je terugvinden via:
www.vzwyolande.be
www.facebook.com/vzwyolande
www.instagram.com/vzwyolande/

Data

19 juni 2022 om 15u en om 20u

Zaal

Spaanse Poort

Tickets

Prijs: € 12
Reservatie: vzwyolande.be/tickets-lusthofke